Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Radionice

29. 06. 2018

ANEM održao radionicu za lokalne tradicionalne i onlajn medije u Novom Sadu

Radionicu „Medijski sadržaj od javnog značaja - kako napisati dobar projekat od interesa za građane", ANEM je organizovao u Novom Sadu 18. i 19. juna 2018. godine, kao deo serije obuka koje sprovodi u okviru projekta podizanja kapaciteta medija uz finansijsku podršku bugarske vlade.

Uz veliko interesovanje lokalnih medija širom Vojvodine i prisustvo velikog broja novinara, urednika i drugih medijskih radnika lokalnih radio, TV stanica i onlajn medija, kao i predstavnika novinarskog udruženja NDNV, ovaj veoma dinamičan trening pokrenuo je veoma bitna pitanja iz oblasti sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog značaja, naročito kada je u pitanju pravilno postavljanje tema i pitanja od značaja za građane, kojima treba da se bave mediji u cilju poboljšanja života svakog građanina.

rad1
rad1
rad1

Kroz aktivan rad sa stručnim trenerom Mitkom Jakovlevskim, novinari su postavljali temelje projekta kojim bi povećali svoje šanse na konkursima Ministarstva kulture i informisanja, kao i konkursima lokalnih samouprava, na kojima, po nepisanom pravilu, sredstva dobijaju upravo nekvalitetni projekti, odobreni od strane nekompetentnih komisija.

Nakon dva dana uspešnog rada, više od 10 učesnika - novinara lokalnih medija iz Novog Sada, Stare Pazove, Novog Bečeja, Bečeja, Sremske Mitrovice, ali i zaintereovanih učesnika iz Knjaževca i Kruševca - izrazilo je zadovoljstvo što su prisustvovali ovakvom treningu kojim su unapredili svoj rad na temama od javnog interesa u cilju vraćanja informativnog programa na viši nivo ispunjavanja uloge u društvu, a ne samo popunjavanje formulara u cilju zadovoljavanja konkursnih kriterijuma i obezbeđivanja novčanih sredstava nekvalitetnim medijskim sadržajima.

bug emb
bug emb
Ovu radionicu ANEM sprovodi u saradnji sa ambasadom Republike Bugarske, u okviru projekta „Očuvanje medijskih sloboda, nezavisnosti, medijskog pluralizma i uloge u društvu kroz profesionalno usavršavanje novinara i medija", koji se realizuje u severnoj, centralnoj i južnoj Srbiji, i namenjen je lokalnim medijima u ovim oblastima.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs