Home  /  Članovi  /  Aktivnosti članova

POVRATAK RADIO DRAME NA RADIO
 

Niški City radio je nedavno snimio i emitovao radio dramu, koja je postala već pomalo zaboravljena radijska forma. Drama ima 10 epizoda, zove se simbolično "Tolerancija u 10 činova" i bavi se, na satiričan način, povratkom cara Konstantina u njegov rodni Naisus. 

Drama prikazuje reakcije Konstantina na odnose koji vladaju među ljudima i nedostatak tolerancije, koju tako pompezno proslavljamo. 

Car Konstantin se kroz epizode radio drame nalazi na fudbalskoj utakmici, u gradskom autobusu, na aerodromu koji nosi njegovo ime, u romskoj mahali, na svojoj Medijani... Naravno, niko ga ne prepoznaje, a on samo doživljava neprijatnosti, koje su već tako uobičajeno postale deo našeg življenja...

Drama prati zbunjenost Konstantina i njegovo razočaranje načinom na koji se meštani Naisusa odnose prema kulturnom nasleđu ovog grada, kao i odsustvom tolerancije koju je Konstantin tako zdušno zagovarao.

Ova radio drama pravi satiričnu paralelu između nekadašnjih poluga vlasti u Singidunumu i Naisusu i ovdašnjih struktura političara koji upravljaju današnjim Naisusom.

"Tolerancija u 10 činova" je dostupna za slušanje na portalu RadioCity.rs (http://www.radiocity.rs/program/projekti/tolerancija-u-10-cinova.html) ili SoundCloud profilu City radija (https://soundcloud.com/city-radio-ni-99-9).

Projekat "Tolerancija u 10 činova" podržala je Fondacija za otvoreno društvo Srbija.

Radio drama 1
                                                  

 

Radio drama 2

 

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs