Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Radionice

08. 08. 2017

RADIONICA "MEDIJSKI SARŽAJ OD JAVNOG INTERESA"

Druga radionica za predstavnike medija i organizacija civilnog sektora na jugu Srbije, pod nazivom "Medijski sadržaj od javnog interesa - šta, kako, koliko?", koju je organizovao ANEM u okviru projekta koji sprovodi uz pomoć Ambasade Republike Bugarske u Srbiji, održana je 21. i 22. jula u Nišu.
 
rad2-4
rad2-4
rad2-4
 
Kao i na prvoj radionici, i ovog puta se na seminaru okupio veliki broj lokalnih i regionalnih medija - novinari i urednici tradicionalnih i onlajn medija i organizacija nevladinog sektora (uključujući i manjinske medije i organizacije koje emituju i rade na bugarskom jeziku): Radio City iz Niša, Radio Aleksinac iz Aleksinca, RT Caribrod iz Dimitrovgrada, Far.rs portal iz Dimitrovgrada (redakcija iz Bosilegrada), portal Bujanovačke iz Bujanovca, list "Bratstvo" zavičajnog udruženja Caribrod iz Niša, radio Bosilegrad iz Bosilegrada, portal Južne vesti iz Niša, portal Glas Press iz Bosilegrada, udruženja "Zname" i "Caribrod" iz Dimitrovgrada... Radionici je prvog dana prisustvao i predstavnik Ambasade Republike Bugarske, g. Ognjan Ilijev.

rad2-1
rad2-1
rad2-1

Stručnjaci u radijskom i digitalnom novinarstvu, renomirani novinari i mentori Mitko Jakovlevski (iz redakcije Insajder produkcije) i Dušan Mašić (BBC), tokom dva dana rada preneli su veliko iskustvo i znanje polaznicima radionice. Počevši od definicije javnog interesa - šta je reklama, a šta informacija, preko identifikacije potreba građana od medija, koju oni informaciju traže od svojih javnih glasila, do načina kako se ta informacija istražuje i plasira publici, odnosno građanima, polaznici su stekli uvid u put kojim treba mediji treba da idu da bi mogli da kažu svojoj publici da zaista rade u javnom interesu.

rad2-2
rad2-2
rad2-2

U dvodnevnom radu, polaznici su, kroz aktivnu i živu diskusiju, praktičan rad u grupama i zajedničku analizu projekata, obrađivali percepciju medija danas, ulozi medija i novinara koji pomažu građaninu da se njegov problem reši i kvalitetu medijskog sadržaja koji garantuje ne samo puku informaciju, već kredibilno, objektivno i pravovremeno informisanje koje vode rešavanju lokalnog problema.

bug
bug
Ovu radionicu ANEM sprovodi u saradnji sa ambasadom Republike Bugarske, u okviru projekta „Podizanje profesionalnih kapaciteta lokalnih medija u clju boljeg ispunjavanja njihove uloge u društvu u skladu sa standardima i pravilima Evropske unije", koji se realizuje u južnoj Srbiji, i namenjen je lokalnim medijima u ovom regionu.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs