Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Radionice

29. 06. 2017

Nova ANEM-ova radionica za lokalne medije održana u Nišu

rad1
rad1
Prvu od tri radionice namenjene onlajn i tradicionalnim medijima u južnom regionu, ANEM je održao u Nišu 27. i 28. juna 2017. godine. Radionica sa temom "Plasiranje medijskih sadržaja na različitim platformama" organizovana je sa ciljem da pomogne lokalnim medijima da podignu svoje kapacitete i unaprede svoje izveštavanje o važnim pitanjima od javnog značaja za lokalnu publiku, uz korišćenje novih alata i platformi u digitalnom novinarstvu.

rad3
rad3
Novinari i urednici internet portala i elektronskih medija iz Niša, Pirota, Dimitrovgrada, Bosilegrada, Aleksinca, Bujanovca i Vranja, slušali su od predavača Predraga Blagojevića, novinara i urednika portala "Južne vesti" iz Niša i Slobodana Krajnovića, urednika radija 021 iz Novog Sada, o razlikama onlajn novinarstva u odnosu na tradicionalno, kako se plasiraju onlajn sadržaji, o ulozi društvenih mreža i kako se koriste za pisanje i komunikaciju sa publikom u digitalnom okruženju ali i problemima novinara u tom okruženju.

rad2
rad2
Tokom dva dana rada, uz pomoć iskusnih predavača, novinari su saznali i u kojoj meri društvene mreže menjaju novinarstvo, koji su alati i kako se oni koriste u traženju vesti i plasiranju istog sadržaja na različitim medijima. Važne informacije su iznete i po pitanju poštovanja autorskih prava, autorskog dela, novinarske etike...

Predrag Blagojević
Predrag Blagojević
Predrag Blagojević

 

bug
bug
Ovu radionicu ANEM sprovodi u saradnji sa ambasadom Republike Bugarske, u okviru projekta „Podizanje profesionalnih kapaciteta lokalnih medija u clju boljeg ispunjavanja njihove uloge u društvu u skladu sa standardima i pravilima Evropske unije", koji se realizuje u južnoj Srbiji, i namenjen je lokalnim medijima u ovom regionu.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs