Home  /  Članovi  /  Punopravni članovi  /  RTV  /  RTV Pannon, Subotica

 

Age Mamužića 11
24 000 Subotica

024/621-401
fax 024/621-402

 

   office@pannonrtv.com

   http://www.pannonrtv.com/

RTV Pannon je medijska kuća sa centrom u Subotici, koja je najkompleksniji elektronski medij na mađarskom jeziku u Srbiji.

Radio Pannon emituje regionalni program na mađarskom jeziku na frekvenciji 91,5 Mhz-a, na teritoriji Severne Vojvodine, gde živi većinsko mađarsko stanovništvo. 

Pannon TV  emituje u etru u Subotici na kanalu 65., u time sharingu sa Yu eco TV-om. Pored toga program Pannon TV-a se može gledati u kablovskim sistemima u više od 20 naselja na teritoriji 10 severno vojvođanskih opština (Subotica, Kanjiža, Senta, Ada, Bečej, N. Kneževac, Čoka, N. Bečej, Mali Iđoš i B. Topola). Putem KDS-a Pannon TV se može videti u oko 70 000 domaćinstava. S obzirom da su značajan deo programa reportaže, koje na kvalitetan način obrađuju regionalne i lokalne teme, titlovane i samim tim dvojezične (na mađarskom i srpskom jeziku), među gledaocima TV Pannona veliki je broj i onih kojima mađarski nije maternji jezik.

RTV Pannon pored informativnih programa priprema i emituje magazinske emisije i intervjue u kojima se bavi privrednim temama, razvojom preduzetništva, poljoprivrede, seoskih naselja, zdravstvom i drugim temema od javnog značaja. Posebnu pažnju posvećuje kulturi, emituje koncerte ozbiljne muzike, pozorišne predstave, književne večeri.

Uspostavljena je partnerska saradnja sa više televizija u Srbiji i Mađarskoj, a nastojanja su usmerena ka proširenju saradnje na ceo region Jugoistočne Evrope.

Pored TV i radijskog programa vesti Pannon-a se mogu čitati i na internetu (http://www.pannonrtv.com/), zasad samo na mađarskom  jeziku.

Osnivač Pannon RTV-a je Fond "Panonija" (Pannónia Alap) iz Subotice, koji realizuje svoje projekte u saradnji sa fondacijama iz Mađarske i Srbije, institucijama RS i APV, lokalnim samoupravama i civilnim organizacijama. Projekti imaju za cilj jačanje informisanja na mađarskom jeziku, afirmisanje rezultata na očuvanju nacionalnog identiteta, razvoj demokratije i produbljivanje tolerancije među narodima koji žive zajedno.  Glavni projekat Fonda "Panonija" je regionalni radio i TV, odnosno Pannon RTV.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs