Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Produkcija  /  Ogledalo vlasti

29. 04. 2011

KRAJ TV SERIJALA "OGLEDALO VLASTI"

Završena je produkcija i emitovanje TV serijala "Ogledalo vlasti", kojeg je ANEM realizovao u saradnji sa produkcijskom kućom A-media, a uz zajedničku podršku organizacije National Endowment for Democracy (NED) i Fonda za otvoreno društvo, Srbija (FOD).

TV serijal "Ogledalo vlasti" je na informativan i edukativan način obrađivao teme koje se tiču problema korupcije u našoj sredini. Tokom petomesečnog emitovanja, gledaoci širom Srbije su jednom nedeljno na 26 ANEMovih TV stanica imali priliku da pogledaju ukupno 20 desetominutnih epizoda serijala, koji je kroz konkretne priče govorio o različitim oblicima koruptivnog ponašanja i mogućim izvorima korupcije. Smatrajući korupciju jednim od ključnih problema u demokratizaciji društva i uspostavljanju vladavine prava, ANEM je realizacijom ovog TV serijala želeo da doprinese boljem informisanju građana o problemu korupcije i njenim konkretnim oblicima, kao i da ih podstakne da se uključe u borbu protiv ove pojave i pojačaju kontrolu rada nosilaca javnih funkcija.

Emisije ovog serijala su snimane širom Srbije, a u realizaciji ovog serijala su, pored dva novinara iz Beograda, učestvovali i novinari iz lokalnih medija. Ovakvim načinom rada, ANEM je nastojao da doprinese njihovim profesionalnim kvalitetima, kao i da podstakne lokalne medije da se i sami aktivnije bave  istraživačkim novinarstvom i ovim temama.

Epizode su premijerno emitovane u periodu od decembra 2010. do aprila 2011. na ANEMovim regionalnim i lokalnim TV stanicama. Nakon njihovog emitovanja, ANEM je 15 odabranih epizoda serijala objavio i na svom web sajtu, omogućivši tako da one budu dostupne još većem broju građana. Takođe, u novootvorenoj rubrici "Ankete" na naslovnoj strani sajta, prva anketa i još nekoliko narednih će se odnositi na ovaj serijal. Učestvovanjem u tim anketama, svi posetioci će moći da glasaju za najbolju emisiju TV serijala "Ogledalo vlasti".

Iako je premijerno emitovanje na ANEMovim stanicama završeno, odabrane epizode ovog serijala biće i nadalje dostupne na našem web sajtu u sekciji Produkcija/Ogledalo vlasti.

Ovaj TV serijal se realizuje uz finansijsku pomoć organizacije National Endowment for Democracy (NED) i Fonda za otvoreno društvo, Srbija (FOD).

 

 

  • Nema komentara.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs