Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

04. 07. 2016

MEDIJSKI MRAK U KOLEVCI SRPSKE ŠTAMPE

Kragujevac, 04.07.2016. (Danas) - Novinari, urednici i ostali radnici Radio Televizije Kragujevac odlučili su da od srede, 6. jula, ukoliko se do tada sa poslodavcem ne postigne dogovor o izmirenju zaostalih i tekućih obaveza prema radnicima, podnesu tužbe nadležnom sudu, zbog neisplaćenih zarada u poslednja tri meseca, nepovezanog radnog staza i neoverenih zdravstvenih knjižica, kao i da će upotrebiti sva ostala zakonom dozvoljena sredstva da zaštite svoja prava, navodi se u saopštenju za javnost ogranka UGS „Nezavisnost" u RTK.

Radio televizija Kragujevac do skora je bila najveći i jedan od najuglednijih elektronskih medija južno od Sava i Dunava. Mada poslovne nedaće te medijske kuće traju godinama unazad, finansijski kolaps, praćen promenom uređivačke politike, koja je i RTK svrstala u korpus medija pod strogom kontrolom Srpske napredne stranke, usledio je nakon privatizacije u leto prošle godine, kada je RTK, uz još šest-sedam televizija širom Srbije, kupio kruševački biznismen Radoica Milosavljević.

Situacija je dramatična i u ostalim kragujevačkim medijima, pre svega u Televiziji Kanal 9 i nedeljniku „Kragujevačke novine", koji su, zbog neraspisivanja gradskog konkursa za sufinansiranje medijskih projekata od javnog interesa, praktično - pred gašenjem.

Autor: Z. RADOVANOVIĆ

 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs