Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

12. 05. 2012

U KARLOVCIMA POČINJE DA RADI RADIO

Sremski Karlovci, 12.05.2012. (Danas) - Prvi put u istoriji Sremski Karlovci će dobiti radio. Zahvaljujući projektu koji je finasnirala Evropska omladinska fondacija u Karlovcima će od 21. maja početi da se emituju reginalni i lokalni radio program. Po rečima koordinatora karlovačke Kancelarije za mlade Nemanje Tenjovića, ideja da se napravi onlajn radio u Karlovcima proistekla je iz preporuka Konferencije ambasadora mira. Na tom skupu održanom u oktobru prošle godine zaključeno je da treba poboljšati informisanje, mobilnost i bezbednost mladih, pa je u tom smislu i pokrenut ovaj projekat.

- Regionalni radio će se zvati „Mladi Balkana" i biće dostupan na http://www.mladibalkana.fm/ - kaže Tenjović. - Za početak četiri sata dnevno, od 18 do 22 časa biće emitovane informacije, a muzika 24 sata. Studenti sa novinarskog odseka Fakulteta za menadžment će pripremati program, kao i onaj na lokalnom radiju koji će biti emitovan na karlovačkom kablovskom infokanalu.
Ovaj projekat „težak" je oko 9.000 evra i pare su utrošene pre svega za radijsku i kompjutersku opremu. Studio će se nalaziti u potkrovlju Magistrata, za šta je adaptiran deo prostora. Kako Tenjović kaže, projekat traje do decembra, ali će biti uloženi svi napori da bude nastavljen.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs