Home  /  Članovi  /  Punopravni članovi  /  TV  /  TV Leskovac, Leskovac

UHF 43

Bulevar oslobođenja 92
16 000 Leskovac

016/252 127, 212 006
242 155, 244 435

tvlredak@ptt.rs

www.tvl.rs

 

 

Kao datum osnivanja Televizije Leskovac zabeležen je 28. april 1994. godine, mada je eksperimentalni program emitovan godinu dana ranije. Prvu dozvolu, tadašnje javno preduzeće čiji je osnivač bila Skupština opštine Leskovac, dobilo je 1992. a ugovor o korišćenju frekvencije obnovljen je 1998. godine.

Novembra 2007. JP Televizija Leskovac privatizovana je od strane većinskog vlasnika Vladice Jovanovića.     

Marta 2008. dobili smo dozvolu za emitovanje televizijskog programa za lokalno područje, Radiodifuzna oblast 1.

Televizija Leskovac je najuticajniji medij na jugu Srbije, a uspešno poslovanje, profesionalnost i otvorena programska politika obezbedili su nam visoku gledanost i mesto u klubu nekoliko najvećih lokalnih TV stanica u Srbiji. Sa željom da budemo i bolji - opremljeniji, uspešniji, gledaniji - svakodnevno nastojimo da, i sadržajem i kvalitetom, obogaćujemo program.

Sa sedam repetitora i glavnim predajnikom koji se nalazi na Hisaru iznad Leskovca, pokrivamo skoro kompletno područje Jablaničkog okruga. Osim u Leskovcu, Grdelici, Predejanu, Vučju, Vlasotincu, Lebanu, Bojniku i Medveđi, naš program se prati i kroz kablovski sistem nekoliko operatera u zemlji. Skoro potpisan ugovor sa renomiranom kućom City Media IPTV ne dozvoljava nam da navedemo broj potencijalnih gledalaca, jer ovim novim načinom distribucije signala, putem "Internet Televizije" naš program gleda se u svakom delu sveta.

U toku dana Televizija Leskovac emituje 17,5 sati programa. Okosnica programskog sadržaja su informativne emisije koje se emituju osam puta dnevno, kao pet izdanja lokalnih vesti i tri izdanja lokalne informativne emisije "Panorama".

U očekivanju novih zakonskih propisa koji će biti u skladu sa standardima Evropske Unije,gde će se u potunosti regulisati etarski prostor u našoj zemlji, Televizija Leskovac je uložila značajna finansijska sredstva u nabavku opreme. Prve značajnije korake ka digitalizaciji počeli smo da činimo oktobra 2000. godine, a sada je kompletna produkcija Televizije Leskovac digitalizovana.

Cilj Televizije Leskovac ad je objektivan i nepristrasan program i marketinška podrška svim privrednim subjektima.

I dalje radimo na sebi, nastojeći da se dograđujemo u tehničkom, kadrovskom, organizacionom, programskom i svakom drugom pogledu, i da idemo u korak s vremenom. Ono, čime se posebno ponosimo je to da i nakon privatizacije, Televizija Leskovac ostaje kuća koju građani Leskovca i Jablaničkog okruga smatraju svojom.

Po istraživanju AGB Nielsena Televizija Leskovac je zbirno gledanija od svih lokalnih TV stanica u Leskovcu zajedno.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs