18. 05. 2015

Uskoro o finansiranju stranaka

18.5.2015. (Beta, B92) - Predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović najavio je da će revizija finansijskih izveštaja političkih stranka započeti u junu.

On je istakao da je ta institucija potpuno spremna da to dobro uradi.

Sretenović je na sednici Odbora Skupštine Srbije za finasije rekao da je planirano da do 1. juna DRI izda zaključke o sprovođenju revizije kod određenih političkih stanaka, u skladu sa preciznim kriterijumima na osnovu kojih se utvrđuju subjekti revizije.

"Tokom maja i juna povećaćemo broj zaposlenih u tom sektoru, na šta nas obavezuje i Strategija za borbu protiv korupcije, tako da ćemo reviziju finansijskih izveštaja političkih stranaka uraditi i rešiti na najbolji način", rekao je Sretenović.

On je dodao da će predstavnici DRI obavestiti i članove skupštinskog odbora i ; javnost u kojim strankama će biti sprovedena revizija, budući da javnost od toga mnogo očekuje.

Sretenović je istakao da su obavljene sve neophodne pripreme i preporuke za sprovođenje te revizije.

Podnoseći izveštaj o radu DRI u 2014, on je podsetio da je prošle godine objavljena i prva revizija svrsishodnosti korišćenja službenih automobila i istakao da je u toku i revizija svrsishodnosti raspolaganja nepokretnostima Republike, koja bi trebalo da bude završena polovinom jula.

 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs