Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

08. 10. 2010

Konkurs za uključivanje mladih u rad lokalnih medija

Udruženje građana Grupa Proces u saradnji sa osam lokalnih medija u Srbiji raspisuje konkurs za izbor omladinskih aktivista/kinja koji će aktivno biti uključeni u rad lokalnih medija. Konkurs je deo projekta „Mladi i mediji na zajedničkom zadatku" koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije, a čiji je cilj povećanje broja informacija o mladima u lokalnim medijima kroz unapređenje saradnje između omladinskih aktivista/kinja i lokalnih medija.

Lokalni mediji koji učestvuju u realizaciji projekta su: Čačanski Glas, Radio televizija Kraljevo "Ibarske novosti", Regionalna televizija Valjevo plus, Lozničke novosti, Radio Zrenjanin, Kikindske, Nezavisna 017 i Vranjske novine. Novinari i novinarke ovih lokalnih medija će odabranim predstavnicima mladih pružiti priliku da tokom jednomesečnog mentorskog rada steknu osnovna znanja i veštine o načinima plasiranja informacija kroz medije.

Konkurs je otvoren od 29. septembra do 15. oktobra 2010. godine. Rezultati konkursa biće objavljeni u lokalnim medijima koji učestvuju u realizaciji projekta, kao i na internet prezentaciji Grupe Proces http://www.grupaproces.org/ najkasnije do 20. oktobra 2010. godine.

Konkursnu prijavu za učešće na konkursu pošaljite na e-mail adresu konkurs@grupaproces.org najkasnije do 15. oktobra 2010. u 18 časova.

Pravo učešća na konkursu imaju predstavnici omladinskih organizacija, neformalnih grupa mladih, kancelarija za mlade i pojedinaca starosti od 15 do 25 godina iz Čačka, Kraljeva, Loznice, Valjeva, Zrenjanina, Kikinde, Vranja i Bujanovca. Iz svakog od navedenih gradova, nakon procesa selekcije, biće odabrano najmanje po pet predstavnika mladih, koji će sa predstavnicima lokalnih medija u periodu od 15. novembra do 15. decembra 2010. godine učestvovati u radu medija, kreirati medijske izveštaje i upoznati osnovne načine funkcionisanja medija. U procesu selekcije učestvovaće predstavnici/ce svih navedenih lokalnih medija i predstavnici Grupe Proces.

Sve dodatne informacije u vezi sa konkursom možete dobiti putem e-mail adrese office@grupaproces.org ili telefonskog broja 069/322 33 21.

Konkursnu prijavu možete preuzeti ovde

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs