Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

12. 07. 2010

Reagan-Fascell Democracy Fellows Program za 2011-2012. godinu

 

 

 

For English version please scroll down

National Endowment for Democracy (NED), organizacija iz Vašingtona (SAD), objavila  je konkurs za prijavu kandidata za Reagan-Fascell Democracy Fellows Program za 2011-2012. godinu.

Program je namenjen različitim ciljnim grupama i profesionalnim kadrovima, uključujući i novinare širom sveta u cilju produbljivanja njihovog shvatanja demokratije i promocije demokratskih promena.

Ovaj petomesečni program međunarodne razmene nudi mogućnost učesnicima da sa kolegama iz različitih sredina podele svoja iskustva, razmotre najbolje prakse, učestvuju u istraživanju i razvijaju profesionalne odnose u okviru svetske mreže stručnjaka koji se zalažu za demokratiju.

Program će ugostiti 16-20 učesnika na godišnjem nivou, podeljenih u dva petomesečna ciklusa:

1. jesenji - od 1. oktobra 2011. do 28. februara 2012.

2. prolećni - od 1. marta do 31. jula 2012. godine.

Online prijave se primaju od 1. avgusta do 1. novembra 2010. godine, na http://fellowships.ned.org/

Stepen obrazovanja nije presudan, nema ograničenja u starosti; radni jezik je engleski, odnosno solidno pisano i usmeno znanje; sva dokumenta koja se prilažu uz prijavu moraju biti na engleskom jeziku, ili praćena adekvatnim prevodom na engleski. Od kandidata se očekuje da imaju zadovoljavajuće praktično iskustvo u radu i promovisanju demokratije ili ljudskih prava u svojoj zemlji.

Petomesečni program se odvija u Vašingtonu, a kandidatima se nadoknađuju putni troškovi u oba pravca, na početku i na kraju programskog perioda.

Kandidati dobijaju mesečnu stipendiju za životne troškove, kao i zdravstveno osiguranje. Biće im obezbeđena opremljena kancelarija i podrška za istraživački rad kroz Democracy Resource Center i Research Associate Program.

Više informacija, kao i uputstva prijavljivanja za jedan od dva termina Programa, možete videti na sajtu Reagan-Fascell Democracy Fellows Programa klikom ovde.

U prilogu se nalazi i pamflet Fellowship programa, kao i uputstvo za prijavljivanje, koje takođe možete naći i na gore navedenom sajtu.

 _______________________________________________________

English version 

Reagan-Fascell Democracy Fellows Program 2011-2012

The Reagan-Fascell Democracy Fellows Program at the Washington, D.C.-based National Endowment for Democracy invites applications for fellowships in 2011-2012. The program enables democracy activists, practitioners, scholars, and journalists from around the world to deepen their understanding of democracy and enhance their ability to promote democratic change. Dedicated to international exchange, this five-month, residential program offers a collegial environment for fellows to reflect on their experiences; consider best practices and lessons learned; conduct research and writing; engage with counterparts; and develop professional relationships within a global network of democracy advocates.


The program is intended primarily to support practitioners, scholars, and journalists from developing and aspiring democracies; distinguished scholars from established democracies may also apply. A working knowledge of English is required. All fellows receive a monthly stipend, health insurance, travel assistance, and research support. The program does not fund professional training, fieldwork, or students working towards a degree.

The program will host two five-month fellowship sessions in 2011 - 2012:

October 1, 2011 - February 28, 2012 (Fall 2011) and

March 1 - July 31, 2012 (Spring 2012).

Deadline: Monday, November 1, 2010

For more information and application instructions, visit here:

Applications will be accepted through our online application system beginning August 1, 2010 at link

Fellowship Flyers may also be viewed in the following languages by clicking on these links:  English, French, Arabic, Chinese, Farsi, Spanish, Russian, and Portuguese.

Pamflet Fellowship programa / Fellowship Program flyer
Uputstvo za prijavljivanje / Information Booklet

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs