Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

30. 06. 2010

Nagrada Lorenco Natali 2010

Na svetski dan slobode medija 3. maja, Delegacija Evropske unije je zvanično pokrenula konkurs za ovogodišnju nagradu „Lorenzo Natali". Ova, međunarodna nagrada se od 1992. godine dodeljuje novinarima koji kvalitetom svoga rada doprinose razvoju, demokratiji i ljudskim pravima.

Na konkurs se mogu javiti novinari koji rade na televiziji, radiju, u štampanim i elektronskim medijima. U konkurenciji se mogu naći radovi štampani/objavljeni u periodu od 1. jula 2009. godine do 30. juna 2010. godine.

Nagrade vredne ukupno 55.000 evra biće dodeljene pobednicima iz svakog od sledećih regiona: Afrika, Evropa, Magreb/Bliski Istok, Azija/Pacifik i Južna Amerika/Karibi, a predvi]ene su i specijalne nagrade.

Zainteresovani novinari mogu da apliciraju do 31. avgusta 2010. Pobednici će biti proglašeni na ceremoniji koja će se održati u Briselu u decembru mesecu, a gde će prisustvovati evropski komesar za razvoj, Andris Piebalgs.

Za ovu nagradu je 2009. godine konkurisalo preko 1000 novinara iz preko 130 zemalja širom sveta.

Pozadina:
Nagrada Lorenco Natali je deo razvojne politike Komisije, i odražava uverenje Komisije da je odbrana slobode izražavanja, demokratije, ljudskih prava i razvoja način promovisanja dobre vladavine, mira i napretka i unapređenja uslova života u najsiromašnijim zemljama.

Za organizaciju dodele nagrade Lorenco Natali, Evropska komisija ponovo radi s dva najprestižnija svetska novinarska udruženja, a to su:

Više informacija i prijava

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs