Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

01. 07. 2010

Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja na jezicima nacionalnih manjina

Ministarstvo kulture Republike Srbije raspisalo je konkurs za sufinansiranje programa/projekata u oblasti javnog informisanja na jezicima nacionalnih manjina. Konkurs je otvoren od 01.07, a prijave će se primati zaključno sa 30.07.2010.

Cilj konkursa je da se ohrabri ili olakša proizvodnja i distribucija audio i audiovizuelnih radova na regionalnim ili manjinskim jezicima. Predmet konkursa je sufinansiranje troškova proizvodnje i/ili distribucije audio ili audiovizuelnih programskih sadržaja. Pravo učešća na konkursu imaju osnivači elektronskih javnih glasila, servisa novinskih agencija i pravna lica registrovana za produkciju audio i/ili audiovizuelnih programskih sadržaja.

Maksimalni iznos traženih sredstava za realizaciju projekta iznosi 1.000.000 dinara, a Ministarstvo kulture sufinansira projekte najviše do 80% vrednosti projekta.

Svaki predlagač može konkurisati sa jednim projektom, a predloženi projekat se mora realizovati preko javnog glasila.

U budžetu Ministarstva kulture za namenu ovog konkursa opredeljeno je 6.197.473,00 dinara.

Osnovni kriterijumi pri izboru programskih sadržaja su: kvalitet, originalnost, aktuelnost i značaj projekta za unapređenje prava na informisanje i jezičkog i kulturnog identiteta pripadnika nacionalnih manjina i etničkih zajednica, adkevatna specifikacija budžeta usklađena i obrazložena sa stanovišta planiranih projektnih aktivnosti, kao i održivost projekta.

Prednosni kriterijumi su: programi namenjeni deci i omladini, jačanje stručnih kapaciteta u oblasti informisanja nacionalnih manjina, uvođenje novih informacionih tehnologija, dostupnost većem broju korisnika, programi multi i interkulturalnog sadržaja sa ciljem razvijanja kulture dijaloga, boljeg upoznavanja i razumevanja između različitih zajednica, kao i ciljeva zacrtanih u planu Alijanse civilizacija.

Prijave se mogu preuzeti sa sajta Ministarstva kulture, na stranici Sektora za medije „Konkursi u oblasti medija". U obaveznu dokumentaciju za podnošenje prijava, pored ostalog spada i Obrazac 1 - opis projekta, kao i Obrazac 2 - specifikacija troškova projekta, a nalaze se u dodatku na kraju ovog teksta.

Uz prijavu projekta podnose se i sledeća dokumenta:

  • dokument o pravnom statusu (dozvola za emitovanje radio i/ili TV programa, rešenja o registraciji pravnog lica i o registraciji javnog glasila iz APR)
  • bilans stanja i bilans uspeha iz prethodne poslovne godine
  • kratke biografije ključnih učesnika projekta (najviše 3 učesnika)
  • overena izjava javnog glasila ili javnih glasila u kojima će programski sadržaji biti emitovani (obavezno samo za pravna lica registrovana za produkciju TV ili radijskog programa)
  • dokaz o uplati Republičke administrativne takse od 150.00 dinara na račun 840-742221-843-57, poziv na broj 97 50-016;

Prijave se podnose u 4 primerka na adresu: Ministarstvo kulture, 11000 Beograd, Vlajkovićeva 3, sa naznakom: za Konkurs u oblasti informisanja nacionalnih manjina.

Više informacija o konkursu možete pronaći linkom ovde ili u dodacima ispod: 

Obrazac 1
Više o konkursu
Obrazac 2

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs