Home  /  Članovi  /  Pridruženi članovi  /  Radio  /  Ivanjički radio, Ivanjica

FM 92,40 MHz

Venijamina Marinkovića bb
32 250 Ivanjica

032/ 661 303

fax: 660 645

ivanjicki@neobee.net

 

logo ivanjicki 

„Ivanjički radio" je osnovan u julu 1993. godine. Pokrenut je u sklopu Doma kulture sa ciljem da promoviše njegov program. Vrlo brzo prerastao je u ozbiljno glasilo (opštinska stanica po članu 43. stav 2.

Zakona o radiodifuziji) sa celodnevnim sopstvenim profilisanim informativnim, obrazovnim, sportskim i kulturno- zabavnim programom i postao svojevrsni opštinski  javni servis. Sa posebnom pažnjom i odgovornošću vodilo računa o vaspitnoj ulozi ovog glasila, pa se može reći da je Ivanjički radio doprineo podizanju opšte svesti (zdravstvene, ekološke, kulturne...). Nije bilo manifestacije u kojoj se kao jedan od sponzora i pokrovitelja nije pojavio, a često ih je i pokretao. Kao ilustracija ovakve uloge Radija može da posluži podatak da je upravo zahvaljujući njemu 2005. godine, NVO Mersi korps odobrila Opštini osam projekata. Promovisanje pravih vrednosti uz izbegavanje šunda svake vrste obezbedili su mu vernu publiku pre svega na gradskom području i među mlađom populacijom. Ivanjički radio je u saradnji sa Domom kulture pokrenuo jedinstveni konkurs za najlepšu ljubavnu pesmu „Žubori sa Moravice" (nekada jugoslovenskog, a sada republičkog karaktera). U Javno informativno preduzeće pretvoren je 2007. godine odlukom Skupštine opštine Ivanjica, koja je njegov osnivač.

JIP „Ivanjički radio" je preduzeće, koje obavlja delatnost od opšteg interesa. Pretežna delatnost je (po klasifikaciji) 6010 Emitovanje radio programa. Pored toga može se baviti i: izdavanjem knjiga, novina, časopisa i periodičnih izdanja, ostalom izdavačkom delatnošću, snimanjem i izdavanjem zvučnih zapisa i muzike, štampanjem novina, umnožavanjem snimljenih zapisa, ostalim uslugama informacione tehnologije, istraživanjem tržišta i ispitivanjem javnog mnenja, delatnošću reklamnih i novinskih agencija.

Celodnevni program se emituje na frekvenciji 92,4 MHz, kao i putem interneta, a  dominiraju informativni sadržaji. Javno preduzeće posluje kao jedinstvena radna celina.

Ivanjički radio se kao javno preduzeće finansira:

-iz budžeta osnivača (subvencije),

-od ekonomsko- propagandne delatnosti i

-drugih izvora u skladu sa Zakonom.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs