Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Saopštenja

28. 03. 2004

BOMBA ISPOD REPORTAŽNIH KOLA B92

Beograd, 28.3.2004. – Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) najoštrije osuđuje podmetanje bombe pod reportažna kola Radio-televizije B92, članice ANEM-a.

U današnjem saopštenju ANEM navodi da je novinarska ekipa B92, koja se vraćala sa Kosova, u subotu 27. marta, na parkiralištu u Raškoj pronašla bombu ispod svojih reportažnih kola. Bomba je demontirana i nesreća je sprečena.

Istakavši pre svega zadovoljstvo što je incident prošao bez teških posledica, ANEM zakljucuje da je bomba pod reportažnim kolima Televizije B92 napad ne samo na taj medij, već i na profesionalno i odgovorno novinarstvo u Srbiji uopšte. Činjenica da su reportažna kola bila parkirana samo 20 metara od lokalne policijske stanice, dodatno govori o težini poruke koju je neko želeo da pošalje.

ANEM pruža punu podršku kolegama iz B92 u njihovom profesionalnom radu, a od nadležnih organa zahteva brzu i efikasnu istragu i otkrivanje odgovornih za ovaj incident. Obezbedivanje uslova za bezbedan rad novinara jedan je od osnovnih preduslova za nastavak demokratizacije društva, navodi se u današnjem saopštenju ANEM-a.

 

Slobodan Stojšić,
Predsednik Upravnog odbora ANEM-a

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs