Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Saopštenja

20. 12. 2002

Nagrada "Zoran Mamula"

Beograd, 20.12.2002 - Radio-televizija B92 ustanovila je godišnju nagradu "Zoran Mamula" koja će se dodeljivati za posebna dostignuća u radio novinarstvu.

Ove godine nagrada će biti dodeljena prvi put i to radio novinaru koji je, po mišljenju žirija, najbolje odgovorio zahtevima jedne od tri radijske forme: reportaže, izveštaja ili intervjua.

Nagrada “Zoran Mamula” biće svečano uručena 21. decembra 2002. godine u 12 sati u Medija centru.

Za nagradu je konkurisalo dvadeset novinara sa ukupno 26 radova, koji su bili u skladu sa postavljenim propozicijama. Članovi žirija koji ove godine dodeljuje nagradu su Svetlana Lukić, novinar Radija B92, Veran Matić, glavni i odgovorni urednik RTV B92, Dušan Mašić, medijski konsultant IREX-a, Dušan Radulović, glavni i odgovorni urednik Prvog programa Radio Beograda, i Mitko Jakovlevski, koordinator ANEM-ovog trening centra.

Novinar Zoran Mamula, jedan od osnivača i simbola Radija B92, preminuo je u decembru 2001. godine u trideset sedmoj godini života.

U veoma teškom periodu ratova i nasilja Zoran Mamula je radeći u nezavisnim medijima predstavljao novinarsku profesiju u najboljem svetlu, što potvrđuju i gledaoci, slušaoci i čitaoci medija u kojima je radio, kao i brojne nagrade koje su ti mediji, a prvenstveno B92, dobijali za hrabrost i profesionalizam. Njegove izuzetne ljudske osobine, blagost i tolerancija učinile su ga osobenom pojavom u jugoslovenskom medijskom prostoru. Autor je izuzetno velikog broja radio emisija koje su bile među najuspešnijim na B92, a bio je i vodeći novinar i simbol informativnog programa i Radija i Televizije B92.

RTV B92

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs