Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Saopštenja

01. 08. 2002

Povodom solidarnosti sa crnogorskim medijima

Beograd, 1.08.2002 - Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) prekidom programa solidariše se sa protestom medija u Crnog Gori zbog usvajanja medijskih zakona koji nisu u skladu sa evropskim standardima

Članice ANEM-a pridružiće se protestu UNEM-a (Udruženja nezavisnih elektronskih medija Crne Gore) prekidom programa u 12 časova. Parlamentarna većina u crnogorskoj skupštini usvojila je, a predsednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao zakone koji se ne mogu nazvati demokratskim i koji ne omogućavaju slobodno funkcionisanje medija u ovoj republici. Usvojeni zakoni se takođe ne uklapaju u standarde koje propisuje Savet Evrope.

ANEM ocenjuje da je namera onih koji su predložili i usvojili ovakve zakone nedvosmislena - što jači i veći uticaj na medije i novinare sa ciljem da se njihov rad kontrolise i usmerava, i da se na taj način manipuliše javnim mnjenjem.


ANEM poziva međunarodne organizacije da se solidarišu sa medijima u Crnoj Gori kao i da se aktivno uključe u onemogućavanje primene ovih zakona. ANEM u isto vreme poziva vlasti u Crnoj Gori da usvoje zakone koji su uskladeni sa evropskim standardima i pripremljeni uz učešće eksperata iz sveta.

Veran Matić,
predsednik ANEM-a

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs