Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Saopštenja

06. 05. 2002

OPLJAČKAN RADIO PATAK

Na Svetski dan slobode medija 3. maj i na Veliki petak Radio Patak je dobio vrlo neprijatnu "čestitku". U periodu kada zbog redukovanog prazničnog programa u prostorijama ove ANEM-ove radio-stanice nije bilo zaposlenih, za sada nepoznati počinioci provalili su u objekat u kom se nalazi Radio Patak i odneli nekoliko tehničkih uređaja.

Ukradena su dva kaset-deka, reporterski kasetofon, CD-plejer, MD-plejer i jedna "motorola" za reporterska javljanja. Odmah posle provale na lice mesta izašli su istražni sudija i inspektori MUP-a koji su izvršili uviđaj. Šteta koja je ovim kriminalnim činom naneta veća je no što se to na prvi pogled čini jer je Radio Patak, iako je već tri godine najslušaniji radio u valjevskom kraju, na ivici opstanka - delom zbog krajnje osiromašenog okruženja, još više zbog nepostojanja Zakona o radio-difuziji koji bi morao napraviti red u pravoj šumi elektronskih medija u Valjevu.

Najveći deo tih medija radi nelegalno, ne ispunjava osnovne tehničke i programske uslove i predstavlja krajnje nelojalnu konkurenciju uglednoj i uspešnoj informativnoj kući kao što je Radio Patak.

Ostaje nam samo da se nadamo da će policijska istraga biti efikasna jer, kako stvari stoje, Radio Patak nema finansijskih sredstava ni za održavanje postojeće, a kamoli za kupovinu nove opreme.

Branko Antonić
glavni i odgovorni urednik

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs