Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Saopštenja

17. 09. 2004

ANEM OŠTRO OSUĐUJE PRITISKE NA MEDIJE U PREDIZBORNOJ KAMPANJI

Beograd, 17.9.2004. – Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) najoštrije osuduje pritiske kojima su mediji bili izloženi tokom predizborne kampanje za predstojece lokalne izbore u Srbiji.

Upravni odbor ANEM-a je, na svojoj sednici od 14. septembra, razmatrao pojedine slucajeve u opštinama u Srbiji, i konstatovao da su pritisci vršeni na veliki broj medija, i to lokalnih medija koji posluju kao javna preduzeca, kao i na komercijalne stanice.

ANEM se najoštrije protivi svakom pokušaju uticaja na rad medija na nacin koji narušava njihovu nezavisnost, nezavisnost njihovih redakcija i novinara, i poziva sve ucesnike u izbornom procesu da se uzdrže od postupaka kojima bi mogli da naruše nezavisnu poziciju medija.

ANEM poziva demokratsku javnost, ali i medunarodne institucije, da pažljivo prate situaciju, ukažu na slucajeve pritisaka na medije i reaguju na njih kao na neprihvatljive u demokratskom društvu. ANEM upozorava sve interesne grupe i lokalnu vlast na neophodnost nezavisnog informisanja i cinjenicu da mediji moraju biti van politike i raditi u korist javnog interesa svih gradana.

Slobodan Stojšić,
Predsednik Upravnog odbora ANEM-a

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs