Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Saopštenja

08. 04. 2004

VLADA IMENOVALA NOVI UPRAVNI ODBOR RTS-a

Beograd, 8.4.2004. – Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), reagujući povodom jučerašnje odluke Vlade Republike Srbije da imenuje novi Upravni odbor Radio-televizije Srbije, ponovo izražava zabrinutost zbog činjenice da se imenovanja u državnoj radio-televiziji vrše prema odredbama Zakona o javnim preduzećima, a ne po odredbama Zakona o radio-difuziji, pošto se time ne omogućava transformacija RTS-a iz državne stanice u javni servis. ANEM je ipak pozdravio navod iz Vladinog saopštenja da ce novi članovi Upravnog odbora obavljati dužnost samo do izbora novog Radio-difuznog saveta, pošto smatra da je na taj način jasno stavljeno do znanja da su sadašnja imenovanja privremena.

ANEM u saopštenju, od Vlade Republike Srbije zahteva da se u cilju uspostavljanja vladavine prava založi za najhitnije ispravljanje povreda zakona napravljenih prilikom izbora pojedinih članova Saveta, kako bi to telo napokon moglo da otpočne da vrši svoje nadležnosti, medju kojima je i imenovanje Upravnog odbora transformisanog RTS-a.

Samo zakonitim rešavanjem problema u vezi sa izborom clanova Saveta za radio-difuziju Vlada ce pokazati iskrenost svojih namera da istraje u transformaciji RTS-a iz državne radio-televizije u javni servis u službi svih građana.

Slobodan Stojšic
Predsednik Upravnog odbora ANEM-a

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs