Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Saopštenja

23. 08. 2005

MINISTAR KOJADINOVIĆ: SLEDEĆI KORAK DA NEKO PUCA U NOVINARA

Nakon nedavnih napada Velimira Ilića, ministra u Vladi Republike Srbije na novinara B92, kojima se, kako su potvrdili svedoci, pridružio i Ilićev savetnik Petar Lazović, pretnjama ubistvom direktora i glavnog i odgovornog urednika te medijske kuće Verana Matića, o dramatičnosti situacije uverljivo svedoči i izjava ministra Kojadinovića iz nedeljnika "Svedok". "Meni se čini", rekao je Kojadinović, "da je sledeći korak da neko izvadi pištolj i puca u novinara, a i toga je bilo u doba Miloševića".

ANEM je posebno podržao odluku ministra kulture u Vladi Republike Srbije da smeni svog savetnika Boru Đorđevića, zbog neprimerenih izjava na račun novinara članice ANEM-a, B92.

ANEM je pozvao demokratsku javnost i profesionalna novinarska i medijska udruženja da izraze solidarnost sa novinarima i medijima koji su izloženi napadima i pretnjama, a od nadležnih u zemlji da bez odlaganja preduzmu odgovarajuće mere, kako bi se sprečili sunovrat u period najogoljenije represije nad medijima po ugledu na onu iz vremena Miloševićevog režima i realna opasnost na koju je ministar Kojadinović upozorio.

Slobodan Stojšić, Predsednik Upravnog odbora ANEM-a

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs