Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Produkcija  /  Projekat "Insajder na lokalu"

25. 03. 2016

U pripremi novi seminari istraživačkog novinarstva

U okviru projekta „Insajder na lokalu", koji ANEM sprovodi u saradnji sa produkcijskim timom Insajder, mladi novinari iz lokalnih ANEM-ovih stanica imaće priliku da, kroz primere kršenja principa vladavine prava u oblasti budžetiranja i javnih rashoda na lokalnom nivou, usvajaju principe istraživačkog novinarstva od najboljih u toj oblasti u zemlji.

Tim Insajdera, predvođen nagrađivanom novinarkom Brankicom Stanković, novinare će uputiti u „tajne" i tehnike analitičkog i istraživačkog izveštavanja o pitanjima od javnog interesa u oblasti vladavine prava.

Upravo sa tim ciljem, da olakša lokalnim medijima obavljanje njihove uloge čuvara principa vladavine prava i unapredi njihovu novinarsku praksu, ANEM priprema tri seminara o metodama i tehnikama istraživačkog novinarstva.

U toku tri trodnevna seminara, treneri će uputiti novinare iz lokalnih medija, ANEM-ovih članica širom Srbije, u to šta je istraživačko novinarstvo u praksi Insajdera, kako se bira tema, koja je razlika između dnevnog i istraživačkog novinarstva, kako se dobijaju izvori i kako se prikupljaju i ukrštaju informacije, kao i kako se sklapa priča.

Održavanje seminara je predviđeno u maju 2016. godine, uz učešće od preko 30 novinara iz lokalnih elektronskih i onlajn medija, članica ANEM-a.

EU logo
EU logo
EU logo
Projekat „Insajder na lokalu" sprovodi ANEM u partnerstvu sa Insader produkcijom d.o.o. Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Evropske Unije kroz „Medijski program 2014".

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs