Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

11. 08. 2011

AREŽINA NOVI DIREKTOR TV NOVI SAD

Novi Sad, 11.08.2011. (Dnevnik) - Upravni odbor Radiotelevizije Vojvodine imenovao je Slobodana Arežinu za novog direktora Televizije Novi Sad, a Jožefa Klema za direktora Radija Novi Sad, saopštila je preksinoć RTV.

Arežina i Klem su imenovani na predlog generalnog direktora RTV-a Siniše Isakova, navedeno je u saopštenju. Podseća se da je direktor Radio Novog Sada Jožef Klem dosadašnji vršilac te dužnosti i dodaje da je novi direktor Televizije Novi Sad Slobodan Arežina poznat po angažovanju u više medijskih kuća.Arežina je u svojoj novinarskoj karijeri radio za Radio Slobodna Evropa, bio je direktor i glavni urednik beogradskog Studija B, glavni i odgovorni urednik TV Avala, direktor produkcije u "Filmskim novostima".

Svojevremeno je napustio Studio B nakon spora zbog intervjua koji je novinarka te televizije Ivana Miljuš uradila sa Ivom Pukanićem, vlasnikom lista "Nacional". Intervju nije objavljen.

„Nisam želeo da puštam degutantne detalje koji se odnose na privatni žiovot javnih ličnosti", rekao je ranije Arežina u intervjuu za NIN.

O tom slučaju u Dosijeu Nezavisnog udruženja novinara Srbije piše: "Zbog jednog neobjavljenog intervjua, na pritiske su se žalili i urednik i novinar Televizije Studio B. Urednik Slobodan Arežina govorio je o pritisku savesti, a autor neemitovane emisije Ivana Miljuš o cenzuri.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs