Home  /  Članovi  /  Punopravni članovi  /  Radio  /  Radio Bus, Kovin

FM 94,10 MHz

Svetozara Markovića 15/4

26 220 Kovin

013/ 741 475
744 640 

 

office@radiobus.co.rs

http://www.radiobus.rs/

 

Radio BUS iz Kovina je komercijalni emiter celokupnog programa osnovan 2002. godine koji emituje Program 24 sata dnevno različitoj ciljnoj grupi. 

Osnovna misija Radija BUS je da pravovremeno i istinito informiše javnost o svemu što zavređuje pažnju građana kovinske opštine; da zabavi, obrazuje i pokrene slušaoca; da, poštujući profesionalna načela i kodekse, na zabavan, dinamičan i zanimljiv način auditorijumu saopšti svoju poruku.

Radio BUS od svog osnivanja posebno ističe načela slobodnog informisanja i profesionalizma, zalaže se za univerzalne humanističke vrednosti, toleranciju i poštovanje različitosti i multikulturalnosti, a u praksi pruža podršku svim projektima humanitarnog karaktera, iz kulture, zaštite dece i starih i medijski sponzoriše sve manifestacije od značaja za lokalnu zajednicu.

Informativni program je okrenut potrebama lokalnog stanovništva. Ipak, osim lokalnih tema, u meri koja garantuje dobru informisanost, on sadrži i važne informacije iz zemlje i sveta, prezentovane u kratkoj i zanimljivoj formi. Informativni program Radija BUS karakteriše poštovanje načela profesionalizma koja podrazumevaju poštovanje činjenica, istinitost, pravovremenost i političku nepristrasnost. Noseće emisije Informativnog programa su: Jutarnji program - "Zakasneli petao", "Dnevnik", "Intervju utorkom" i "Vrh ledenog brega".

Informativni program je potpuno otvoren za sve teme od značaja i on kontinuirano prati sva dešavanja u lokalnoj zajednici. Osim toga u svojim centralnim informativnim emisijama Radio BUS prenosi agencijske vesti iz zemlje i sveta (saradnja sa ANEM-om i B92) čime uvodi novi pristup po kome je značaj i zanimljivost, a ne isključivo lokalni ili širi značaj, osnovni kriterijum za odabir vesti.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs