Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Produkcija  /  Ogledalo vlasti

24. 12. 2010

EPIZODE SERIJALA „OGLEDALO VLASTI“ U JANUARU 2011.

Za mesec januar 2011, pripremili smo 4 nove epizode koje govore o problemu korupcije u lokalnim sredinama.

Peta epizoda - Da li državni organi rade strogo u okviru svoje nadležnosti i koliko su ta ovlašćenja poznata građanima?! U novoj epizodi "Ogledala vlasti" pratimo slučaj šefa odseka za imovinsko pravne poslove u Upravi za urbanizam u Čačku, koji je optužio sekretara skupštine da vrši pritisak na njega i da mu se meša u posao. "Velika je razlika da li je mene pozvao na razgovor domar ili sekretar skupštine grada Čačka", smatra on. Sekretar gradske skupštine je zatražio smenu tog službenika.

Šesta epizoda - Kako se troši novac iz budžeta grada Niša na "oživljavanje" aerodroma? Interesovalo nas je šta naši sagovornici kažu o subvencionisanju dve avio-kompanije i ulaganju od oko 2 miliona evra, od čega je veliki deo novca potrošen na zakup određenog broja mesta na svakom letu; kako su letovi Niš-Forli prestali samo posle 10 meseci. Nemanja Nenadić iz Transparentosti Srbije kaže da je najbolji način otklanjanja svake sumnje - transparentnost u radu. 

Sedma epizoda je snimljena u Vranju, a bavi se poslovanjem gradske ustanove Apoteke Vranje. Osma epizoda donosi priču o nenamenskom trošenju novca predškolske ustanove "Milica Nožica" u Valjevu.

Najava ostalih januarskih epizoda biće dostupna, u skladu sa dinamikom njihovog emitovanja, u prilozima na kraju teksta.

Ovaj TV serijal se realizuje uz finansijsku pomoć organizacije National Endowment for Democracy (NED) i Fonda za otvoreno društvo, Srbija (FOD).

 

 

 

Najava za osmu epizodu TV serijala "Ogledalo vlasti"
Najava za sedmu epizodu TV serijala "Ogledalo vlasti"

  • Nema komentara.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs