Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Produkcija  /  Projekat "Insajder na lokalu"

29. 10. 2016

"Insajder na lokalu" u mentorskoj fazi

Tokom oktobra, desetog meseca projekta "Insajder na lokalu", koji u partnerstvu realizuju ANEM i Produkcija Insajder, rad odabranih novinara na temama se intenzivirao. Nakon selekcije najkompetentnijih novinara iz odabranih lokalnih sredina, koji su dobili preliminarne istraživačke zadatke, prešlo se na intenzivan dubinski trening trenera-novinara Insajdera, koji je podrazumevao mentorski rad sa lokalnim novinarima, konkretnu pomoć u radu i edukaciju "jedan na jedan".

Imajući u vidu da se istraživačko novinarstvo znatno razlikuje od dnevno-informativnog rada u redakcijama, a i kako je posao koji im je poveren izuzetno kompleksan, a teme jako osetljive za istraživanje naročito u manjim sredinama, tokom rada na temi - nenamensko trošenje budžetskih sredstava i korupcija u javnim preduzećima u datim lokalnim sredinama - novinari su ovoj fazi implementacije od tima Insajdera kontinuirano dobijali uputstva, odnosno smernice u istraživačkom radu i korisne alate i mehanizme koji bi im taj posao olakšali na terenu i pomogli u daljem novinarskom radu.

Projekat „Insajder na lokalu" zajednički je poduhvat ANEM-a i produkcijskog i novinarskog tima Insadera da istraži teme od velike važnosti za građane. Projekat se sprovodi u periodu od 18 meseci, od decembra 2015. godine do juna 2017.

Projekat „Insajder na lokalu" sprovodi ANEM u partnerstvu sa Insader produkcijom d.o.o. Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Evropske Unije kroz „Medijski program 2014".

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs