Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Produkcija  /  Projekat "Premošćavanje razlika"

20. 06. 2012

NAGRADA ZA ANEMOV SERIJAL I NAJBOLJE EPIZODE RADIJSKOG I TV SERIJALA “POVEZIVANJE”

S ponosom objavljujemo da je, u konkurenciji 12 zemalja Podunavskog regiona, od ukupno 179 pristiglih radova u TV i radio kategoriji, novinarka RTV VK iz Kikinde, ANEM-ove clanice, Jelena Terzin, osvojila treće mesto na 3. Festivalu autorskog filma zemalja podunavskog regiona (PROFEST) za radio reportažu Modžo klub iz Sente, koja je rađena u okviru ANEM-ovog radio serijala "Povezivanje" i projekta "Premošćavanje razlika". Za radijski prilog o džez-bluz-rok klubu „Modžo" u Senti, koji već dvadesetak godina spaja ljude različite etničke pripadnosti, međunarodni žiri je dodelio treće mesto novinarki ove ANEM-ove članice, koja je ujedno i jedina nagrađena novinarka iz Srbije u radijskoj kategoriji. Radijski prilog o Modžo klubu poslušajte ovde.

Sve emisije radio i TV serijala "Povezivanje" možete poslušati i pogledati na ANEM-ovom web portalu „Bolja Srbija". Produkciju TV emisija i postprodukciju radijskih emisija je za ANEM radio tim izabrane produkcijske kuće "A-media", dok su radijske priloge uradili odabrani novinari ANEM-ovih radio stanica, uz mentorstvo i superviziju angažovanog produkcijskog tima. Urednik radio i TV serijala je Jugoslava Široka, a mentor radijskim novinarima je Mitko Jakovlevski.

Podsećamo da su posetioci web portala "Bolja Srbija" mogli da glasaju za najbolje priče radio i TV serijala, birajući, najpre, najbolju emisiju radijskog serijala od četiri emisije sa najvećim procentom glasova, a zatim i najbolju emisiju TV serijala, takođe od odabrane četiri emisije sa najvećim procentom glasova.

Rezultati glasanja su pokazali sledeće:

Kada je reč o najboljoj emisiji radijskog serijala, nakon dva kruga glasanja, od četiri radijske emisije sa najvišim procentom glasova (Vlaški običaji,  Hor „Neven",  Mešoviti brak i Romi u savetu roditelja), dve su izabrane kao najbolje i to emisija „Vlaški običaji" - priča o vlaškim običajima u selu Laznici koje su prihvatili i neki drugi meštani ovog sela koji nisu Vlasi i emisija „Mešoviti brak" - priča o srpsko-hrvatskoj porodici iz Golubinaca, gde se mnogi brakovi sklapaju bez obzira na etničku pripadnost.

Za najbolju TV emisiju serijala „Povezivanje" je izglasana emisija iz Novog Pazara - to je priča o dve Novopazarke koje govore o svom izboru da nose hidžab, dok njihovi prijatelji pričaju o druženju sa njima. Pored pobedničke, u trci za najbolju TV emisiju su bile i sledeće tri priče: Beloblatski jezik, Poslovna saradnja i Romi - likovni umetnici. Ove 4 emisije su nakon dva kruga glasanja imale najveći procenat glasova, a od njih se birala najbolja priča TV serijala.

Pozivamo vas da na našem portalu „Bolja Srbija" poslušate i pogledate odabrane najbolje epizode radijskog serijala i najbolju priču televizijskog serijala „Povezivanje", kako biste saznali zašto su baš te epizode izglasane kao najbolje. Podsećamo vas da, osim na portalu „Bolja Srbija", emisije možete pogledati i poslušati i na ANEM-ovom You Tube kanalu.

Ovaj projekat se realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije kroz projekat "Podrška civilnom društvu" kojim rukovodi Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, a realizuje GOPA Consultants. 

 

Sadržaj ovog prikaza je isključivo odgovornost ANEM-a i on ni na koji način ne odražava stavove i mišljenje Evropske unije.

  • Nema komentara.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs